zaterdag 11 april 2020

Braziliaanse president Bolsonaro negeert 'overbodige regels voor social distancing'

(Bron foto: Reuters)
'Isolatie- maatregelen leiden tot onnodige vertraging van de economie'


De Braziliaanse president Jair Bolsonaro begaf zich vrijdag 10 april 2020 op straat in hoofdstad Brasilia, waar zijn openbare vertoning een grote menigte toeschouwers trok. Hij begroette zijn volgers en schudde hen de hand. 

Het is niet de eerste keer dat Bolsonaro de volgens hem overbodige regels voor social distancing om de coronavirus epidemie in te dijken aan zijn laars lapt. Volgens de extreemrechtse Bolsonaro (65), een voormalige legercommandant, leiden de isolatiemaatregelen die worden opgelegd door de gouverneurs van de Braziliaanse staten en door zijn eigen ministerie van Volksgezondheid, tot een onnodige vertraging van de economie.

De populariteit van de president is tijdens de coronavirus epidemie flink geslonken. Een groeiend aantal Brazilianen ergert zich aan zijn houding tegenover de ziekte die hij steevast omschrijft als 'een lichte verkoudheid'.

Volgens Braziliaanse media bezocht Bolsonaro vrijdag - in Brazilië een nationale feestdag - eerst een apotheek, bracht een bezoek aan een van zijn zonen die in een appartementsgebouw woont en trok naar een militair ziekenhuis.



Op een van die haltes werd hij begroet door aanhangers. Anderen reageerden wel boos: sommige inwoners van Brasilia sloegen op potten en pannen om hun frustratie te uiten.

Volgens critici doet Bolsonaro’s houding de social distancing-maatregelen in het land geen goed. In de grootste Braziliaanse steden beginnen steeds meer mensen de regels van de lockdown te doorbreken.

Brazilië heeft tot nu toe 19.638 bevestigde besmettingen. 1.057 mensen stierven al aan COVID-19, zo blijkt uit de meest recente cijfers.

(Suriname Mirror/Correio Braziliense/Reuters/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten