zaterdag 11 april 2020

Colombia telt 2.473 Covid-19 gevallen en in totaal 80 doden

(Bron foto: Policia Nacional)
Alle slachtoffers van 50-80 jaar hadden bestaande medische aandoeningen


Op de dag, vrijdag 10 april 2020, dat het wereldwijde dodental van Covid-19 de 100.000 overschreed en meer dan 1,6 miljoen geïnfecteerden, nam het aantal dodelijke slachtoffers in Colombia toe met 11, waardoor het nationale totaal op 80 kwam. Overleden gehospitaliseerde patiënten zijn geregistreerd in Bogotá, Cali, Villavicencio, Pereira en Santa Marta. 

Alle slachtoffers van 50 tot 80 jaar oud hadden reeds bestaande medische aandoeningen, waaronder chronische obstructieve longziekte, diabetes, longkanker, beroertes en obesitas.

(Bron foto: Alerta Bogota)
In het vrijdagbulletin van het ministerie van Volksgezondheid staat dat 2.433 tests zijn uitgevoerd op personen met symptomen, wat 250 infecties bevestigde om het nationale totaal op 2.473 te brengen.

Bogotá zag nog eens 92 gevallen na een lichte terugval op donderdag van 38, waardoor het nieuwe aantal geïnfecteerden op 1.121 kwam. Na Bogotá zag Cali de meest nieuwe gevallen (71), gevolgd door Cartagena (21), Cundinamarca (11), Santa Marta (10), Antioquia (7) en zowel Barranquilla als Tolima met 5. Het aantal patiënten dat hersteld is van het coronavirus is gestegen van 174 naar 197.



Terwijl Colombianen op vrijdag in verplichte afzondering zaten, velen die de religieuze diensten van Goede Vrijdag live vanuit het Vaticaan uitzonden, in de vroege uren van de ochtend, nam de Escuadrón Móvil Antidisturbios - ESMAD - de tijd om de straten schoon te spuiten en magazijnen van het grootste voedseldepot van de stad, Corabastos. Bij de operatie waren twee van de oproerwagens van de stad betrokken. Corabastos werd donderdagavond gesloten en zal op zaterdag weer openen.


De sanitaire autoriteiten van het district hebben verklaard, dat het schoonmaken van Corabastos de toeleveringsketen niet onderbreekt en geen risico's inhoudt voor het voedsel dat uit het hele land wordt ontvangen en dat wordt gedistribueerd naar supermarkten in de stad.

(Suriname Mirror/Alerta Bogota/The Bogota Post/El Espectador/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten