vrijdag 27 maart 2020

Venezolaanse president Maduro: ‘Trump, je bent een ellendig mens, een racistische cowboy’

(Bron foto: Twitter)
VS zet premie van 15 miljoen dollar op hoofd Maduro

Maduro verdacht van drugshandel, ‘narco-terrorisme’, corruptie en witwassen


De Venezolaanse president Nicolás Maduro is niet onder de indruk van de premie van 15 miljoen dollar die de Verenigde Staten op zijn hoofd heeft gezet voor informatie die leidt tot zijn aanhouding. 

Maduro noemde de Amerikaanse president Trump donderdagavond 26 maart 2020 in een tv-toespraak een 'racistische cowboy' en waarschuwde dat hij klaar is om te vechten als de VS en buurland Colombia het aandurven Venezuela binnen te vallen.


De Venezolaanse leider reageerde daarmee op de aanklacht van de VS tegen hem en veertien naaste medewerkers wegens drugshandel, ‘narco-terrorisme’, corruptie en witwassen. De VS hebben 15 miljoen dollar uitgeloofd voor degene die informatie levert die leidt tot Maduro’s aanhouding en berechting.

Volgens aanklagers in New York heeft Maduro samen met anderen 'de VS overspoeld met cocaïne' en heeft hij de drugshandel gebruikt als 'wapen tegen Amerika'.

Maduro zegt dat de aanklachten politiek zijn gemotiveerd. De aanklagers gaan volgens hem ook voorbij aan de rol van de Amerikaanse bondgenoot Colombia als voornaamste wereldwijde leverancier van cocaïne. 'Donald Trump, je bent een ellendig mens', aldus Maduro in zijn tv-toespraak. 'Je onderhoudt internationale relaties als de afpersingsartiest van de New Yorkse maffia die je ooit was als vastgoedbaas.'

In een van zijn meest giftige toespraken tegen Trump ooit, zat ook nog de dreiging van militaire reactie. 'Als de imperialisten en de Colombiaanse oligarchie durven om ook maar vinger uit te steken, zullen ze te maken krijgen met de Bolivariaanse furie van een gehele natie, die ze allemaal zal wegvagen.'

(De Surinaamse Courant/Correio Braziliense/De Morgen/Twitter/Perfil)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten