vrijdag 27 maart 2020

Twee vissersboten in brand gestoken aan de Anton Dragtenweg door drie mannen

(Bron foto: Anthony Janki/de Ware Tijd)
27-Jarige verdachte van Guyanese afkomst met brandwonden aan armen en gezicht aangehouden


De Ware Tijd bericht vrijdagmiddag 27 maart 2020, dat in de nacht van donderdag op vrijdag twee vissersboten in brand zijn gestoken aan de Anton Dragtenweg bij de sluis van Azaad. De 27-jarige D.S. van Guyanese komaf is door de politie van bureau Geyersvlijt aangehouden en in verzekering gesteld als verdachte van brandstichting. 

Uit het voorlopig onderzoek blijkt, dat drie mannen betrokken waren bij de brandstichting. Nadat de brand was uitgebroken zagen vissers, die in de boten sliepen, drie mannen wegrennen. Twee van hen stapten in een gereedstaand voertuig, welke hard wegreed. De derde man, D.S., werd met brandwonden aan zijn armen en gezicht in de directe omgeving gezien.

De politie die snel ter plaatse was bracht S. naar de RGD poli van Geyersvlijt voor medische zorg. Na medisch te zijn behandeld werd hij overgebracht naar het bureau waar hij na te zijn verhoord hangende het onderzoek in verzekering is gesteld.

De brandweer was snel ter plaatse en kon erger voorkomen. Twee boten zijn deels afgebrand en twee hebben schroeischade. Aan de aanhouding van de twee andere verdachten wordt gewerkt. Het motief achter de brandstichting is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten