vrijdag 27 maart 2020

Bushouders vragen in petitie aan Kabinet van de President aandacht voor aan te passen bustarieven

Bushouders blijven hameren op zeer forse verhoging tarieven kaartje

Ze dreigen de tarieven eigendunkelijk aan te passen


Een aantal bushouders heeft donderdag een petitie ingediend bij het Kabinet van de President. Zij vragen hiermee aandacht voor de aan te passen bustarieven. De petitie is namens particuliere bushouders ingediend, omdat zij het wachten moe zijn, zo bericht Starnieuws vrijdag 27 maart 2020.

De Particuliere Lijnbussen Organisatie (PLO) wacht al geruime tijd op een antwoord van de regering op dit vraagstuk. 'De regering luistert naar geen van de busorganisaties over wat zij willen. Vandaar dat wij zelf het initiatief hebben genomen', zegt Faizel Bholai. Hij heeft samen met andere bushouders het initiatief genomen voor de petitie:



De bushouders hebben ook een tarievenoverzicht die zij wensen voor de verschillende trajecten toegevoegd bij de petitie. Zij eisen voor de stadstrajecten (lijn 1 – 10) Srd 3,85. Het huidig tarief op deze routes is Srd 1,85. Zo vinden zij dat een rit naar Lelydorp verhoogd moet worden van Srd 1,60 naar Srd 4,85.



Bholai merkt op, dat de bushouders geen verhoging wensen, maar slechts dat deel dat gedevalueerd is. Hij geeft als voorbeeld, dat de stadsrit van Srd 1,85 gebaseerd was op een koers van Srd 2,80 voor de US$.

Het gaat bij de bushouders om aanpassingen op alle trajecten die zij onderhouden.

De bushouders hebben de regering drie dagen de tijd gegeven voor goedkeuring om de verhogingen door te voeren. 'Als er niets van terecht komt, zullen de bushouders na de lock down periode wanneer de diensten hervat zullen worden de tarieven eigendunkelijk aanpassen', zegt Bholai. Hij stelt dat dit onderling onder de bushouders is afgesproken en ook is het voorgelegd aan de PLO.

Zij vinden dat de lijnbussenorganisatie deze berekeningen kan hanteren als basis voor vervolg onderhandelingen met de regering. De bushouders willen ook dat vergunningen die verlengd moeten worden of moeten worden overgedragen snel afgehandeld worden. Zij verwachten ook strenge controle op illegale bussen op de route PL, PO, PSB en overige trajecten.

Naast het Kabinet van de President hebben de bushouders ook een exemplaar van de petitie gegeven aan De Nationale Assemblee, het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Ook bij de PLO hebben zij een kopie van de stukken achtergelaten.

Donderdag hebben niet meer dan 50 bushouders deelgenomen aan de petitie overhandiging. Zij gaven gehoor aan de oproep van de regering niet in grote getale samen te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten