maandag 23 maart 2020

Suriname-Chinese Verenigde Associatie schenkt 2.000 mondkapjes aan Volksgezondheid

(Bron foto: Nu.nl)
'Nog steeds zie ik dat de mondkapjes niet goed gebruikt worden'


SCUA, de Suriname-Chinese Verenigde Associatie, heeft het ministerie van Volksgezondheid tweeduizend mondkapjes geschonken om bij te dragen aan de strijd tegen het coronavirus. 'We zijn blij met elke geste', zei Reza Doekhie namens het ministerie, maar betwijfelt of dit aantal voldoende zal zijn. Toch verwelkomt hij schenkingen als deze, zo schrijft de Ware Tijd maandag 23 maart 2020.

Doekhie benadrukt de noodzaak om schaarste te voorkomen en dat kan door alleen als dat echt nodig is een mondkapje te dragen. 'Nog steeds zie ik dat de mondkapjes niet goed gebruikt worden. Mensen die geen symptomen hebben zoals niezen en hoesten dragen er ook één en dat is niet nodig. Want zo raakt de voorraad natuurlijk snel op.' 

Hij stelt, dat het in eerste instantie gaat om mensen in de zorg, met name de gezondheidswerkers, die het grootste risico lopen besmet te raken en zij die in (thuis) quarantaine zitten. 'We moeten uiterst zorgvuldig hiermee omgaan, want veel van de beschermingsmiddelen zoals de mondkap zijn voor eenmalig gebruik. Waar en wanneer de piek van besmetting ligt, weet ik niet. Dat laat ik over aan de medici. Voorlopig kunnen we ermee vooruit', zei hij bij de in ontvangst name van de schenking in het gebouw van Chung Fa Foei Kon aan de Keizerstraat.

Voorzitter Li Xue Xiong van SCUA zegt, dat het met de bestrijding van het coronavirus in China de goede kant op gaat. Het grootste probleem zit hem straks in de import, waarschuwt hij. Dus alle Chinezen die straks van China naar Suriname terugkeren. 'Ook zij zullen in (thuis)quarantaine moeten.'

Dagelijks heeft hij contact met zijn vaderland en de informatie-uitwisseling verloopt vlot. Hij is blij, dat de associatie kan bijdragen het wereldwijd verspreide virus, dat sinds vorige week ook Suriname bereikt heeft, aan te pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten