maandag 23 maart 2020

President Bouterse vergist zich in onderhoud met vakcentrales over koers import basisgoederen

Bouterse tot drie maal toe de mist in...


Starnieuws meldt vanmiddag, maandag 23 maart 2020, dat president Desi Bouterse tot drie maal toe tijdens de bijeenkomst met de vakcentrales vandaag heeft gezegd dat basisgoederen voor een koers van Srd 5,85 voor de US$ geïmporteerd zullen worden. Intussen blijkt, dat de president zich heeft vergist. Er zullen US-dollars beschikbaar gesteld worden door de overheid voor Srd 8,50 voor import van basisgoederen. 

Tijdens het onderhoud met het bedrijfsleven heeft minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme meegedeeld, dat het gaat om een vergissing.

Diverse andere personen rond de president hebben Starnieuws ook meegedeeld dat de president zich vergist heeft. Het bedrijfsleven plaatste vraagtekens bij dat US$ 5,85 zou gelden voor basisgoederen. De vakbeweging was al ingenomen met de mededeling van het staatshoofd, want de basisgoederen zouden dan significant omlaag gaan.

De officiële koers van de Centrale Bank van Suriname is Srd 7,52 voor de US-dollar. In De Nationale Assemblee is zaterdagmorgen een wet aangenomen om te komen tot één koers. Met de koers van Srd 8,50 voor basisgoederen, zullen er toch weer meerdere koersen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten