maandag 23 maart 2020

Groep van 40 repatrianten uit Guyana naar Paramaribo voor thuis-quarantaine

Vier Nickerianen in de groep zijn nu ook in thuis-quarantaine geplaatst 


Op vier Nickerianen na, is de rest van de groep van 40 repatrianten uit Guyana in legerbussen na vier dagen in twee locaties, waaronder het Staatslogeergebouw, te hebben verbleven naar Paramaribo vervoerd. Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe is, aldus Starnieuws maandag 23 maart 2020, opgelucht dat de mensen naar hun eigen omgeving kunnen. 

Alvorens de mensen in de bus stapten, zijn ze in Nickerie door de arts, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in samenwerking met de Regionale Gezondheidsdienst gescreend. De mensen hebben huisregels meegekregen waar ze zich de resterende dagen van de quarantaine aan zullen moeten houden.

De groep was vanaf donderdag ondergebracht in overheids-quarantaine. Terugblikkend op de afgelopen vier dagen zegt de districtscommissaris, dat het een geheel nieuwe ervaring was, 'maar, ik denk dat we als team een goede job hebben gedaan.'

Een team van het NCCR (Nationaal Coōrdinatie Centrum voor Rampenbeheersing) was vanaf dag een aanwezig en zal naar alle waarschijnlijkheid ook richting Paramaribo vertrekken.

De vier Nickerianen die in de groep zaten, zijn nu ook in thuis-quarantaine geplaatst.

Een evaluatie van de eerste week van lock down in Nickerie leert, dat er hier en daar toch mensen waren die zich niet aan de regels hielden. 'Maar, langzaam maar zeker komt het besef er. Alles is niet perfect gegaan, maar er komt steeds meer lijn in.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten