maandag 23 maart 2020

Na AZP ook grieppoli bij het Sint Vincentius Ziekenhuis

AZP opende de grieppoli om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan


In navolging van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) komt er een grieppoli bij het Sint Vincentius Ziekenhuis. Dit is maandagmiddag 23 maart 2020 tijdens de dagelijkse persconferentie van het Covid-19 Managementteam bevestigd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid en SZF-directeur Rick Kromodihardjo, aldus de Ware Tijd.

Het AZP opende zondag de grieppoli 'om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan'. De post is 1x24 uur open en kan worden bezocht door mensen met griepverschijnselen: verkoudheid, hoesten, keelpijn en koorts boven 38 graden.

De grieppoli staat naast het wachthuis van de Spoedeisende Hulp (SEH).


Elias zei maandag, dat er op verschillende plekken grieppoli's komen. De eerstvolgende komt binnenkort via het Staatsziekenfonds bij het Sint Vincentius Ziekenhuis. Ook heeft de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) volgens Elias vijf poli's geïdentificeerd als grieppoli.

De bewindsman benadrukte, dat er landelijk posten komen. In dat verband zal ook de Medische Zending worden ingeschakeld. 'We denken niet aan Paramaribo alleen.'

Kromodihardjo over de keus van Sint Vincentius Ziekenhuis: 'Het SVZ had ons gevraagd om via MedHulp zijn spoedpost over te nemen en om te zetten in een Huisartsenpost. We zullen het nu inrichten als grieppoli.' Hiermee komt er volgens hem ook spreiding, omdat de nieuwe grieppoli in het centrum en noorden staat. De directeur dat dat nog deze week de post operationeel wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten