woensdag 5 februari 2020

Reizigers uit China - niet-ingezetenen - worden niet toegelaten tot Suriname

(Bron foto: Sky News)
Regering kondigt verscherpte maatregelen aan om coronavirus te weren

Ingezetenen die uit risicogebieden, met name China, komen worden na aankomst veertien dagen in quarantaine geplaatst


In een poging Suriname te vrijwaren van het coronavirus dat inmiddels de wereld rondgaat, heeft de regering verscherpte maatregelen afgekondigd. Op advies van het ministerie van Volksgezondheid is bepaald dat niet-ingezetenen, die de afgelopen veertien dagen in de China zijn geweest, vanaf vandaag, woensdag 5 februari 202, niet worden toegelaten tot Suriname. Deze regeling geldt zowel voor bemanningsleden als passagiers. 

Ingezetenen die op terugreis zijn uit risicogebieden, met name China, zullen na aankomst veertien dagen in quarantaine worden geplaatst. Waarnemend-directrice van het ministerie van Volksgezondheid Cleopatra Jessurun bevestigt in de Ware Tijd, dat de bekendmaking geen fake nieuws is, maar daadwerkelijk van Volksgezondheid komt.

Reizigers zullen als onderdeel van de verhoogde controlemaatregelen door  immigratieambtenaren gevraagd worden naar hun reisgeschiedenis. Het reizigerspubliek wordt uitdrukkelijk geadviseerd niet af te reizen naar de risicogebieden en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

De regering maakt voorts bekend, dat tot op heden er geen besmettingen van het coronavirus in Suriname zijn bevestigd. Echter blijven de gezondheidsautoriteiten 'uiterst alert op eventuele besmettingen'.

De Telegraaf bericht er ook over.


De uitbraak van het nieuwe virus begon in de Chinese stad Wuhan en verspreidde zich de afgelopen maand naar een aantal landen. Het dodental is inmiddels opgelopen naar 427 en er zijn ruim 20.000 besmettingen geteld. Vrijwel alle doden vielen in China, maar gisteren overleed ook een man in Hong Kong aan het virus. Daar loopt de druk op de autoriteiten nu verder op, artsen eisen daar dat de grenzen met China dichtgaan. Intussen loopt in Macau het aantal besmettingen op. De casino's in de gokstad blijven zeker een halve maand dicht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten