woensdag 5 februari 2020

Doodgeschoten 16-jarige Dion Beeldstroo was zelf voor Srd 6.000 als moordenaar ingehuurd...

Jongen doodgeschoten na mislukte samenzwering om te gaan roven


Dion Beeldstroo (16) is doodgeschoten door de 18-jarige Vidjai ‘Amar’ J. Dat beweert de kroongetuige, die sinds zondag door de politie in verzekerde bewaring wordt gehouden, omdat deze getuige, een zestienjarige jongen, ook vreesde voor zijn leven. Hij was erbij toen ‘Amar’ Beeldstroo met een jachtgeweer vanaf korte afstand doodschoot. Dit bericht de Ware Tijd woensdag 5 februari 2020.

De vermoedelijke dader is maandag door de politie aangehouden. De 53-jarige P.C., bij wie hij het jachtgeweer ophaalde waarmee de moord is gepleegd, is ook aangehouden en in verzekering gesteld.

Het Korps Politie Suriname meldt dat de jongen werd doodgeschoten na een mislukte samenzwering om te gaan roven. De Ware Tijd schrijft uit justitiële bronnen te hebben vernomen, dat er veel meer schuilt achter deze moordzaak. De 18-jarige had Beeldstroo ingehuurd om een roofoverval bij hem thuis te plegen met als hoofddoel dat de daders zijn vader zouden doodschieten. Vidjai J. had Beeldstroo voor Srd 6.000 ingehuurd om het karwei te klaren en zou hem zelfs een vuurwapen hebben gegeven. Aan de huurmoordenaar in spe was een bepaald bedrag als voorschot betaald. De rest zou volgen als de job succesvol was uitgevoerd.

J. zou van zijn vader af willen, omdat zijn bewegingsvrijheid - zoals hij vrienden vaker zou hebben voorgehouden - werd beperkt door de, naar verluidt strenge, vader. Beeldstroo pleegde de beroving met een andere man, ene Cardo, op 24 december vorig jaar. Die mislukte echter, omdat het tweetal vroegtijdig door Amars moeder en zijn zus werden opgemerkt. Zij zagen kans om uit de woning te rennen en riepen om hulp. Beeldstroo en zijn comparant sloegen toen op de vlucht. Ofschoon de uitvoering van de opdracht was mislukt, eiste Beeldstroo toch betaling van het restantbedrag. Hij chanteerde Vidjai J. en zei dat hij naar de politie zou gaan om alles uit de doeken te doen wanneer betaling uitbleef.

In spraakboodschappen die Beeldstroo naar een vriend stuurde, vertelt hij dat J. hem had ingehuurd om zijn eigen familie te beroven en zijn vader dood te schieten. De vriend moest de boodschap aan Vidjai J. overbrengen om het beloofde bedrag te betalen en zo te voorkomen dat Beeldstroo uit de school klapte.

Op 26 januari werd deze vriend door Vidjai J. gebeld en gevraagd om met hem mee te gaan om een karwei te verrichten. De jongen leefde in de veronderstelling dat ze zouden gaan helpen in de autosloperij van Vidjai J.'s vader zoals ze vaker deden. Echter, de achttienjarige reed naar de Zwampweg te Lelydorp en onderweg werd Beeldstroo opgehaald. Ter plekke aangekomen pakte Vidjai J. op een gegeven moment het jachtgeweer en schoot Beeldstroo in het gezicht. De danig geschrokken vriend, die zich iets verder bevond toen hij het schot hoorde, zag het slachtoffer op de grond liggen. Hij kreeg toen onder bedreiging met het vuurwapen de opdracht te helpen het lijk van Beeldstroo in de trens te rollen. Het lichaam werd daarna bedekt met bladeren om het aan het zicht te onttrekken. De zestienjarige werd toen met de dood bedreigd indien hij zou klikken.

Vidjai J. bracht het jachtgeweer terug bij de 53-jarige C., die vermoedelijk als beheerder in dienst is van zijn vader. Op de vraag van C. wat hij had geschoten, zou de jongen hebben geantwoord, dat hij gewoon een schot in de lucht had gelost.

Nadat het lijk van Beeldstroo twee dagen later bij toeval in de goot langs de Zwampweg werd aangetroffen bij opschoningswerkzaamheden, meldde de getuige zich met een advocaat bij de politie. De tiener had zijn ouders verteld, dat hij erbij was toen Beeldstroo werd doodgeschoten. Hij vreesde het volgend slachtoffer te worden. De jongen leek ook een trauma van het misdrijf te hebben opgelopen. Bij elk knallend geluid thuis schrok hij en sinds het voorval had hij last van nachtmerries.

Uit voorzorg werd hij zondag door de politie in verzekerde bewaring genomen als kroongetuige, terwijl er aan de opsporing en aanhouding van Vidjai J. werd gewerkt. De kroongetuige is dinsdag door rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten gehoord. Bij de politie is het vermoeden groot dat C. niet wist wat Vidjai J. met het vuurwapen zou doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten