woensdag 5 februari 2020

Man behandeld in AZP besmet met ‘klassieke‘ variant van het Coronavirus en nièt met het nieuwe Chinese coronavirus

Onbetrouwbare Facebookpagina's Faya Pepre Nieuws en Mijn Suriname verspreiden nepnieuws...😡

'Er wordt onnodig paniek gezaaid met het verspreiden van valse berichten' 


In het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) wordt momenteel een man behandeld, die besmet is met een ‘klassieke‘ variant van het Coronavirus. Dat schrijft woensdag 5 februari 2020 Waterkant.net van hooggeplaatste bronnen rondom het ziekenhuis te hebben vernomen. 

Het gaat daarbij niet om het huidige 2019 n-CoV Coronavirus zoals woensdag op Facebook werd beweerd door Faya Pepre Nieuws en Mijn Suriname. Het zou daarbij ook niet gaan om iemand van Chinese afkomst, die China heeft bezocht of contact heeft gehad met iemand die het nieuwe Coronavirus heeft, zegt Cleopatra Jessurun, waarnemend-directrice van het ministerie van Volksgezondheid.


De patiënt in kwestie heeft een ‘klassieke’ Coronavirus en niet de huidige variant van het virus (Coronavirus 2019 n-CoV) dat momenteel de wereld rond gaat.
De ziekteverschijnselen bij deze patiënt zijn onder andere slechts verkoudheid.

Vandaag nog maakte de Surinaamse overheid bekend dat reizigers (niet ingezetenen), die de afgelopen 14 dagen in de Volksrepubliek China zijn geweest, vanaf heden niet zullen worden toegelaten tot het Surinaams grondgebied.

'Er wordt onnodig paniek gezaaid met het verspreiden van valse berichten', zegt  Jessurun in de Ware Tijd.


Faya Pepre Nieuws heeft de valse berichtgeving inmiddels zonder enige verklaring te geven verwijderd, terwijl was aangekondigd dat Volksgezondheid met een officiële bevestiging zou komen. Mijn Suriname liet het bericht ondanks de ontkenning van Jessurun gewoon staan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten