woensdag 5 februari 2020

Oplevering van de Nieuwe Highway maanden vervroegd

'Project is heel goed gegaan waardoor wij maart halen om alles af te ronden'


De oplevering van de Nieuwe Highway was voorzien voor november 2020, maar zal vervroegd geschieden. De werkzaamheden zijn vlot verlopen waardoor de oplevering nu voor maart geprogrammeerd staat. 'Het project is heel goed gegaan waardoor wij maart dus wel halen om alles af te ronden', zegt Kishan Narain, project engineer van ACE Consultancy, woensdag 5 februarin2020 tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

Het is de bedoeling het werk zo goed mogelijk op te leveren. De Nieuwe Highway is 9.6 kilometer lang en ligt tussen de Afobakaweg en de John F. Kennedy Highway. Via deze ontsluitingsweg moet vooral de Johan Adolf Pengelluchthaven, gezien het drukke verkeer over de Indira Gandhiweg, makkelijker te bereiken zijn.

Aannemer Dalian is nu bezig met afrondende werkzaamheden, terwijl de Energiebedrijven Suriname (EBS) de straatverlichting plaatst. De weg zelf is zo goed als af. Alleen de belijning en bebording moeten nog komen. Hieraan wordt gewerkt wanneer bij de kruispunten de verkeerseilanden worden aangebracht. Het gaat om het kruispunt in zowel de Afobakaweg als de John F. Kennedy Highway.

Ook de brug in de Nieuwe Highway is grotendeels af; de 400 meter lange oeververbinding over de Pararivier moet nog van een toplaag asfalt worden voorzien, alsook de aansluitingswegen.


 De Nieuwe Highway bestaat uit twee rijbanen en in totaal vier rijstroken.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) spreekt van een super Highway, waarmee is bewezen dat Suriname ook mooie wegen kan neerzetten. Hij verwacht dat de weg een behoorlijk effect zal hebben. Niet alleen als ontsluitingsweg zodat men makkelijker zijn bestemming, in dit geval de luchthaven kan bereiken, maar ook als bewijs dat de regering aan haar plicht heeft voldaan.

De bewindsman weet dat het vaak heel wat frustratie en irritatie opwekt om via de drukke Indira Gandhiweg naar de luchthaven te rijden. Met dit project probeert de regering verlichting hierin te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten