zondag 5 januari 2020

Wereldwijd advocatenkantoor Morgan Lewis heeft Suriname geadviseerd bij aanbod US$ 125 miljoen aan staatsobligaties

Opbrengst aanbod gebruikt om stroomrekening bij Suralco te voldoen


Starnieuws bericht vandaag, zondag 5 januari 2020, dat het wereldwijde advocatenkantoor Morgan Lewis Suriname heeft geadviseerd bij een aanbod van US$ 125 miljoen aan staatsobligaties dat op 20 december 2019 werd gesloten. De obligaties zijn genoteerd op de beurs van Luxemburg, zegt Morgan Lewis in een vrijdag uitgebracht persbericht (zie hieronder). 

De opbrengst van het aanbod is gebruikt om de achterstallige stroomrekening die de Staat Suriname had bij de Suriname Aluminium Company (Suralco), een dochteronderneming van Alcoa, te voldoen. Er is US$ 111 miljoen betaald, waarop Suralco de Afobaka hydro-elektrische dam aan Suriname heeft overgedragen.

De overdracht van de dam maakt volgens Morgan Lewis deel uit van een bredere hervorming van de elektriciteitssector van het land.

Partner Carter Brod in Londen leidde het team dat Suriname adviseerde, waaronder partners Neeraj Arora in Los Angeles, Thomas Mellor en Timothy DeSieno in New York en Edwin Smith en Alan Beloff in Boston.

Morgan Lewis heeft Suriname geadviseerd bij verschillende schuldaanbiedingen, waaronder het aanbod van US$ 550 miljoen aan debiteurenobligaties in 2016.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten