zondag 5 januari 2020

Costa Rica onderschept eerste twee cocaiïne-ladingen van 2020

(Bron foto: Seguridad Pública)
686 Kilo cocaïne gevonden in vissersbootje zonder bemanning

Semi-onderzeeboot onderschept met 300 kilo cocaïne - Drie Ecuadoranen aangehouden


Costa Rica's heeft de eerste twee ladingen cocaïne onderschept voor de kust in het nieuwe jaar. Op 2 januari lokaliseerde een gecoördineerde inspanning van de Kustwacht en het ministerie van Openbare Veiligheid een sportvissersboot zonder bemanning in Golfo Dulce. 

Autoriteiten namen 686 pakjes cocaïne in beslag, die elk ongeveer een kilo wogen, en arresteerden een man aan de wal met de naam Concepción.

Later die nacht, na een tip van een vliegtuig van de Verenigde Staten, heeft de Costa Ricaanse Kustwacht een semi-onderzeeboot onderschept, ongeveer 63 zeemijlen van Quepos, Puntarenas, zeiden de autoriteiten. De onderzeeboot had drie Ecuadoranen aan boord en werd volgens het ministerie van Openbare Veiligheid van Costa Rica ook achtervolgd door een Amerikaans P-3 Orion-vliegtuig.

Verschillende pakketten waarin vermoedelijk drugs zaten werden aan boord gevonden en de drie mannen werden aangehouden en naar het Kustwachtstation in Quepos gebracht. Bij een latere zoektocht werd ongeveer 300 kilo cocaïne gevonden.


Veel van de cocaïne die in de Verenigde Staten en Europa aankomt, is afkomstig uit de producerende landen in Zuid-Amerika en wordt gesmokkeld door Midden-Amerika, inclusief Costa Rica.

(Suriname Mirror/The Tico Times/El Comercio/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten