zondag 5 januari 2020

President van Mexico Lopez Obrador wil niet dat Canadese ​​geplande gasleiding door heilige heuvels in de staat Puebla gaat

Tuxpan-Tula-pijpleiding vervoert brandstof naar de staten Puebla en Hidalgo


De president van Mexico, Manuel Lopez Obrador, wil dat een ​​aardgasleiding die wordt ontwikkeld door het Canadese TC Energy Corp, wordt omgeleid, zodat deze niet door gebieden loopt die door inheemse gemeenschappen in de staat Puebla als heilig worden beschouwd. 

'Zelfs als we moeten betalen, zal de gasleiding niet door de heilige heuvels gaan', zei Lopez Obrador zaterdag 4 januari 2020 tijdens een bezoek aan de stad Pahuatlan in Puebla.


De zogenaamde Tuxpan-Tula-pijpleiding is ingesteld om 286 kilometer te strekken en brandstof te leveren van Tuxpan in de staat Veracruz naar de staten Puebla en Hidalgo.


De regering van Lopez Obrador heeft vorig jaar bedrijven overgehaald om af te zien van aanzienlijke winsten uit aardgaspijplijn overeenkomsten die onder de vorige regering zijn ondertekend, na het opnieuw onderhandelen over de contracten om belastingbetalers $ 4,5 miljard te besparen.

Dat maandenlange geschil veroorzaakte met name diplomatieke wrijvingen met Canada, wat de bezorgdheid verergerde dat Lopez Obrador, die in december 2018 aantrad, contracten herzag die waren getekend voordat hij het presidentschap op zich nam.


(Suriname Mirror/Excelsior/Reuters/El Sol de Mexico/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten