maandag 13 januari 2020

Telesur: 'Toename van telefonische spam aanvallen uit het buitenland'

(Bron foto: ABC Australia)
Mensen worden plotseling gebeld door vreemde nummers uit Ascension Island


Veel mensen merken, dat ze ineens gebeld worden door vreemde nummers uit het buitenland op de raarste momenten van de dag en nacht. Jennis Asraf, manager Corporate Communication van Telesur, zegt vandaag, maandag, 13 januari 2020, op Starnieuws dat er inderdaad een toename is van spam aanvallen uit het buitenland. Dit is te merken op het netwerk van de telecomprovider. 

'Intussen zijn er afspraken gemaakt met buitenlandse partners om dit in te dammen en zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt', zegt Asraf. Internationaal worden verschillende netwerken aangevallen. Dat is al geruime tijd zo. Men probeert het telkens weer, legt Asraf uit.

Enkele personen die gebeld zijn door het nummer +247176003 en +247126026 uit Ascension Island (* Ascension Island is een geïsoleerd vulkanisch eiland, 7° 56' ten zuiden van de evenaar in de Zuid-Atlantische Oceaan. Het is ongeveer 1.600 kilometer verwijderd van de kust van Afrika en 2.250 kilometervan de kust van Brazilië.) zeggen, dat je vaak niks hoort als je opneemt.

Zij zijn bang, dat hun telefoon gehackt wordt of dat ze op kosten worden gejaagd.

Wereldwijd zijn criminele bellers actief die hun slag willen slaan. Asraf weerspreekt, dat de nummers naar buiten zijn gekomen door de samenwerking die het bedrijf heeft met de Chinese telecomgigant Huawei. Het gaat om een wereldwijd probleem, waarmee netwerken te maken krijgen. 'Als onze klanten een nummer zien dat ze niet vertrouwen mogen ze altijd contact met ons opnemen om te verifiëren of het om spam gaat', zegt Asraf.

Lees ook dit artikel uit Australië van 8 februari 2018:

https://www.abc.net.au/news/2018-02-07/international-missed-call-scam-still-affecting-australians/9396072

Geen opmerkingen:

Een reactie posten