maandag 13 januari 2020

Ressort Brokopondo Centrum heeft nu ook een vuilverbrandingsoven

(Bron foto: NII)
Ovens in Brokopondo gaan ook, anders dan andere districten, door vrouwen bediend worden


Het ressort Brokopondo Centrum in het district Brokopondo is voorzien van een vuilverbrandingsoven. De oven werd vrijdag in gebruik genomen, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) zondag 12 januari 2020. Deze plechtigheid heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van de ministers Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Antoine Elias van Volksgezondheid. Ook de districtscommissaris, andere overheidsvertegenwoordigers en de plaatselijke gemeenschap waren aanwezig. 

Met de ingebruikname van deze vuilverbrandingsoven is de teller nu gebracht op 15 ovens landelijk. Minister Akiemboto vindt het een geweldige ontwikkeling, dat de plaatselijke gemeenschap nu over de mogelijkheid beschikt om op een verantwoorde manier om te gaan met haar vuilverwerking. 'Het past in het beleid van deze regering om milieu als deel van de ontwikkeling van de samenleving mee te nemen.' Hij riep de samenleving op er zuinig mee om te gaan.

Districtscommissaris Frederik Finisie van Brokopondo zei, dat de eerste oven in het district Brokopondo geplaatst is te Brownsweg. Nu was het dus de beurt aan Brokopondo Centrum.

Voor het bedienen van de verbrandingsovens in Brokopondo worden, anders dan in andere districten, ook vrouwen getraind. De districtscommissaris zei ook, dat indien je ontwikkeling wilt brengen anno 2020 het noodzakelijk is om ook vrouwen te betrekken. Het is de bedoeling dat ook Klaaskreek voorzien wordt van een oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten