vrijdag 31 januari 2020

Tarieven van Curaçao Port Services (CPS) zijn niet verhoogd

‘Administratieve fout al gecorrigeerd'


De tarieven van Curaçao Port Services (CPS) zijn niet verhoogd. Dat het op Bonaire gevestigde zeevrachtbedrijf Don Andres nv over de maand januari 2020 te veel in rekening is gebracht, werd veroorzaakt door een administratieve fout, maar vooral door niet correct handelen van het bedrijf zelf. Dat zegt CPS-directeur Fernando da Costa Gomez vandaag, vrijdag 31 januari 2020 in het AntilliaansDagblad

Op Bonaire is de afgelopen dagen commotie ontstaan nadat directeur Eugenio de Jongh van Don Andres liet weten verrast te zijn door ‘een enorme verhoging van de stuwadoorstarieven van CPS’.

De Jongh protesteert in een brief van 29 januari aan CPS tegen de extra kosten die onaangekondigd in rekening worden gebracht. De factuur over januari zou daarom 10.000 gulden hoger zijn dan gebruikelijk. Da Costa Gomez zegt dat er geen sprake is van een tariefsverhoging, maar dat het gaat om een administratieve fout die inmiddels is hersteld.

'De berekening klopte niet, maar we hebben dat direct gecorrigeerd met creditnota’s.' Het bedrijf is bovendien zelf de oorzaak van het hele probleem, stelt de CPS-directeur.

'Wij brengen voor Bonaire-containers 34,50 dollar in rekening. Zo subsidiëren wij het eiland als bedrijf al dertig jaar. Dat tarief is nooit gewijzigd. Don Andres vervoert sinds kort vracht uit de Dominicaanse Republiek en heeft die containers onterecht binnen de Bonaire-lading, dus onder het gesubsidieerde tarief, binnen willen brengen. Men probeerde het systeem te omzeilen. In ons administratiesysteem is er iets misgegaan toen we dat wilden herstellen. De totale rekening van januari is ingevoerd met het buitenlandtarief voor de Dominicaanse Republiek.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten