woensdag 11 december 2019

Restanten van radar verdwenen Chileense Hercules C130 gevonden

(Bron foto: Twitter)
Brokstukken in afgelegen stuk ijszee tussen Zuid-Amerika en de Zuidpool


De Chileense luchtmacht stelt woensdag 11 december 2019 in een verklaring, dat de restanten van de dinsdag van de radar verdwenen Hercules C130 mogelijk zijn gevonden. Er waren 38 mensen aan boord van het militaire toestel.


Het toestel verdween maandag tussen de zuidelijke stad Punta Arenas en een Chileense basis op Antarctica. Er zijn nu brokstukken gevonden op zo’n 30 kilometer ten zuiden van de plek waar het laatst contact werd gemaakt met het vliegtuig, meldt persbureau Reuters. De brokstukken lagen in een afgelegen stuk ijszee tussen Zuid-Amerika en de Zuidpool.


Er wordt onderzocht of de gevonden onderdelen ook daadwerkelijk van de Hercules C130 waren.


'We zullen doorgaan met het zoeken en hopen op betere resultaten', zegt Eduardo Mosqueira van de luchtmacht.

Er wordt onder meer met sonarschepen van de Chileense marine gezocht. Ook Argentijnse en Braziliaanse schepen assisteren bij de zoektocht.

De oorzaak van de crash is nog altijd onduidelijk. De Chileense autoriteiten vrezen het ergste voor de 38 inzittenden.

De Hercules C130 vertrok maandag om 16.55 uur Chileense tijd. Ruim een uur later kon er geen contact meer worden gemaakt met het toestel. 'Aan boord van het toestel zitten 38 mensen. Het gaat om 21 passagiers en zeventien crewleden', aldus de Chileense luchtmacht eerder in een verklaring. Het vliegtuig was onderweg naar Antarctica voor onderhoud aan de basis daar.

(Suriname Mirror/Diario de Cuyo/De Telegraaf/Twitter/El Comercio/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten