woensdag 11 december 2019

Jairzinho 'Bigi Boi' Rozenstruik stijgt in UFC-zwaargewicht-ranking naar plaats 5

Door winst op Overeem schiet Rozenstruik negen plaatsen omhoog


Dankzij zijn overwinning van afgelopen weekend heeft Jairzinho Rozenstruik een flinke sprong gemaakt op de ranglijst in de zwaargewicht divisie van de UFC (Ultimate Fighting Championship). De Surinaamse MMA-vechter (Mixed Martial Arts) staat bij de nieuwe ranking die in de nacht van dinsdag op woensdag 11 december 2019 door de mixed martial arts-organisatie werd uitgebracht in de top vijf, aldus de Ware Tijd.

https://www.ufc.com/rankings
Nadat hij in november de Wit-Rus Andrei Arlovski versloeg drong hij de top 15 binnen. Tot vorige maand stond Rozenstruik veertiende, maar nadat hij zaterdagnacht de Nederlander Alistair Overeem knock-out sloeg, staat hij maar liefst negen plekken hoger, op de vijfde plaats. Die deelt hij met de Amerikaan Derrick Lewis.

Overeem zakt twee plaatsen naar de achtste plek.

'Bigi Boi' heeft op de ranglijst Junior Dos Santos voor zich. De Braziliaan staat vierde achter de Amerikaan Curtis Blaydes die derde is en de nummer twee, de Fransman Francis Ngannou terwijl de Amerikaan Daniel Cormier lijstaanvoerder is. De zwaargewicht titel is in handen van Stipe Miocic.

Na de overwinning op Overeem herhaalde Rozenstruik zijn wens om bij zijn eerstvolgende gevecht tegen Ngannou uit te komen. Het heeft er veel van dat de UFC groen licht zal geven voor dat gevecht omdat Ngannou al zes maanden op een tegenstander wacht. De Fransman van Kameroense komaf vocht voor het laatst in juni.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten