woensdag 11 december 2019

Minder dan een procent van ingediende projecten 2019 gerealiseerd in Nickerie'

Ondervoorzitter districtsraad pleit voor structuur bij uitvoeren projecten


'Minder dan een procent van de in ingediende projecten voor 2019 is gerealiseerd in Nickerie. Laten we hopen dat in het traject naar de verkiezingen toe de projecten alsnog uitgevoerd worden', zei Azeez Khodabaks, ondervoorzitter van de districtsraad tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar, aldus de Ware Tijd vandaag, woensdag 11 december 2019.

Hij pleit voor structuur bij het uitvoeren van projecten waardoor effectief de problemen van het district worden opgelost. 'We moeten planmatig werken en daarbij de gemeenschap nauw betrekken bij de uitvoering. De meeste ingediende projecten vallen onder infrastructuur en die moet optimaal zijn als je een hogere productie wil. Laten we afwachten wat 2020 ons zal brengen vooral als we kijken naar de productiegebieden.'

De ondervoorzitter weet dat de toegangswegen naar productiegebieden niet in optimale staat verkeren. Hij heeft er ook op gewezen, dat door tekort aan geld de waterschappen niet optimaal kunnen functioneren.

Ook Chaitram Adhin, rijstproducent in de Groot Henarpolder, constateert dat in de afgelopen vier jaren heel weinig projecten zijn uitgevoerd. 'Wij zitten in een agrarisch district en kampen met achterstallig onderhoud bij de infrastructuur.' Hij verwijst naar de verschillende landbouwgebieden waar de wegen structureel moeten worden aangepakt.

Adhin is er niet over te spreken dat de hoofdweg naar zijn productiegebied van bijkans drieduizend hectare de afgelopen jaren niet goed is onderhouden. 'Wij hebben vaker aan de bel getrokken, maar steeds is gezegd dat er onvoldoende geld is.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten