woensdag 11 december 2019

Kustwacht Caribisch Gebied waarschuwt voor risico's overtocht naar de ABC-eilanden

Boten meestal in zeer slechte staat, de Caribische Zee is heel ruw en onvoorspelbaar


Recent zijn verschillende boten met Venezolaanse opvarenden nabij Aruba en Curaçao door de Kustwacht staande gehouden. De overtocht naar de ABC-eilanden wordt door grote groepen ondernomen met alle risico’s van dien, zo bericht de Kustwacht Caribisch Gebied  dinsdag 10 december 2019. 

De boten zijn meestal in zeer slechte staat, de Caribische zee is heel ruw en onvoorspelbaar en men vervoert doorgaans teveel mensen aan boord van deze kleine boten.

De kapitein en zijn bemanning nemen geen of niet genoeg veiligheidsmiddelen mee aan boord, waardoor de opvarenden een groot veiligheidsrisico lopen. Al deze factoren maken deze overtocht een zeer gevaarlijke onderneming.

'De Kustwacht verzoekt u om verdachte of gevaarlijke praktijken op zee te melden via het telefoonnummer 913. De Kustwacht is dag en nacht op dit nummer bereikbaar. Ook vaartuigen op zee kunnen 24 uur per dag via VHF kanaal 16 met het Rescue and Coordination Center van de Kustwacht contact opnemen bij het waarnemen van verdachte en/of gevaarlijke situaties.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten