vrijdag 6 december 2019

President Bouterse decoreert artiesten Oscar Harris, Louis Windzak, Rick Hilversum en Erwin Bouterse

Evergreen artiesten geridderd tot Officier in de Ere Orde van de Palm

(Bron foto: NII)


Het Nationaal Informatie Instituut (NII) bericht, dat president Desi Bouterse vrijdag 6 december 2019 in het presidentieel paleis een viertal bekende 'Evergreen artiesten' gedecoreerd. Oscar Harris, Louis Windzak, Rick Hilversum en Erwin Bouterse werden geridderd tot Officier in de Ere Orde van de Palm. 

Jules Fullington en Alfons Wielingen, die eerder waren gedecoreerd, kregen de versierselen horende bij de onderscheiding Ere Orde van de Gele Ster opgespeld door Bouterse.



De artiesten ontvingen de decoratie vanwege hun staat van dienst. Het staatshoofd sprak van zoveel muziektalent bij elkaar. De artiesten hebben tijdens hun optredens activiteiten en evenementen tot iets onvergetelijks gemaakt. Lokaal en internationaal hebben ze hun sporen verdiend en het Suriname-gevoel helpen uitdragen.

De president noemt het gepast om deze artiesten in eigen land zo vaak als het kan de nodige waardering te geven. Hij riep de 'Evergreeners' op door te gaan met het maken van muziek en jonge musici verder te begeleiden. Ook moeten ze een rolmodel blijven voor de samenleving.

Harris, Windzak en Hilversum zijn zeer verrast en verheugd met deze erkenning die zij hebben gehad voor de muziek die zij jarenlang gemaakt hebben. Harris zegt in de jaren ’60 in Suriname te zijn begonnen met zijn muziek met andere bekende artiesten. Hij heeft heel veel songs gemaakt. De meeste successen boekte hij met de nummers die hij zelf geschreven heeft, zoals 'Try A Little Love' en 'A Soldiers Prayer'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten