woensdag 25 december 2019

LVV: 'Ureumprijs vastgesteld op Srd 160'

(Bron foto: LVV)
Minister Parmessar bereikt deal met rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons over import en verkoopprijs ureum


De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, heeft wee overeenstemming bereikt met het rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in het district Nickerie over de import en verkoopprijs van ureum. Deze overeenstemming is in een verklaring vervat en ondertekend door beide partijen, aldus het ministerie dinsdag 24 december 2019.

Namens het ministerie van LVV tekende minister Parmessar en namens het rijstbedrijf tekende de directeur-eigenaar Bhagwatpersad Ramadhin. De verkoopprijs van ureum 46% per zak van 50 kilo kan vanaf vrijdag 27 december aanstaande gekocht worden bij Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons aan de Mandjha Veiraweg 16-17 in het rijstdistrict Nickerie. De ureumprijs van 46% per zak van 50 kilo is vastgesteld op Srd 160.


De onstabiele prijs voor dit product schommelde enigszins de afgelopen periode. In juni dit jaar werd reeds overeenstemming bereikt voor het bedrag van 165 Srd.

Ureum is nog altijd een belangrijke kunstmest voor de padie verbouwers. Deze kunstmest zorg voor een verhoogde oogst van het product en in het verlengde daarvan voor een grotere opbrengst. De importeur heeft zich garant gesteld voor de levering van kunstmest voor de voorjaarsoogst van 2020.

Minister Parmessar onderstreept de noodzaak van goedkope ureum en wil de landbouwers ervan verzekeren dat de regering er alles aan zal doen om te zorgen voor goedkope input. De verhoging van de productie is nog altijd het streven van regering Bouterse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten