woensdag 25 december 2019

Aardbeving met een kracht van 6,2 ten zuiden van Bogota veroorzaakt paniek in hoofdstad van Colombia

Geen gewonden of aanzienlijke schade na beving en diverse naschokken


Een aardbeving met een kracht van 6,2 en meer dan twee dozijn naschokken ten zuiden van Bogota veroorzaakte dinsdag 24 december 2019 paniek in de hoofdstad van Colombia, maar er zijn geen gewonden of aanzienlijke schade. 

De eerste en grootste aardbeving vond plaats rond twee uur in de middag, ongeveer 140 kilometer ten zuiden van Bogota in Mesetas, een landelijke plaats in de centrale provincie Meta.


President Ivan Duque zei op Twitter, dat het rampenpreventie- en reactiebureau UNGRD (Unidad Nacional para la Gestión del Riesgo de Desastres) geen gewonden of schade had gemeld. 'Ik heb gelast dat rampenplannen geactiveerde en permanente monitoring op nationaal niveau handhaven', zei de president op Twitter.


De aanvankelijke aardbeving werd gevolgd door tientallen kleinere aardbevingen, waaronder een aardbeving van 5,7 die 20 minuten na de eerste volgde. De naschokken die zijn ontstaan ​​in de buurt van de oorspronkelijke beving, duurden ongeveer een uur en 45 minuten, volgens de Servicio Geológico (SGC).



De aardbeving was met name merkbaar in Bogota, waar gebouwen uit voorzorg werden geëvacueerd. De kabelbaandienst van het centrum van Bogota met het zuiden van de hoofdstad werd enkele uren geschorst, maar later in de middag hervat.

Colombia is de thuisbasis van drie van de Andes-bergketens en wordt vaak getroffen door aardbevingen, die soms aardverschuivingen veroorzaken met dodelijke gevolgen in bergachtige gebieden.


(Suriname Mirror/Colombia Reports/Canal RCN/Twitter/El Colombiano)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten