donderdag 5 december 2019

Ambassadeur Gardelito Hew A Kee nu ook niet residerend ambassadeur van Suriname in Estland

Hew A Kee biedt geloofsbrieven aan aan presidente Kersti Kaljulaid 


Ambassadeur Gardelito Hew A Kee heeft woensdag zijn geloofsbrieven in de hoedanigheid van niet residerend ambassadeur van Suriname aangeboden aan presidente Kersti Kaljulaid van Estland. 

Naast de Surinaamse ambassadeur hebben ook de ambassadeurs van Italië, de Filipijnen en Swaziland hun geloofsbrieven overhandigd aan het staatshoofd. De ceremonie heeft plaatsgevonden op het Kadriorgpaleis in Tallin, de hoofdstad van Estland. Dit meldt heet  Nationaal Informatie Iinstituut, NII, donderdag 5 december 2019.


Na de ceremonie heeft de ambassadeur een audiëntie gehad met de presidente. Er is onder andere gesproken over hoe beide landen kunnen samenwerken op onder andere het gebied van e-government en klimaatverandering.

Binnenkort zal de ambassadeur van Suriname ook gesprekken voeren met de Kamer van koophandel en fabrieken in Estland.

De ambassadeur benadrukt dat er aardig wat voordelen vallen te halen uit de samenwerking. Zo heeft Estland ruime ervaring op het gebied van e-government. Ook met de e-governments academie heeft hij gesprekken gevoerd.

De aanvang van de diplomatieke relatie tussen Suriname en Estland dateert van het jaar 2005. Ambassadeur Hew A Kee is de eerste ambassadeur van Suriname voor Estland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten