donderdag 5 december 2019

CLO-voorzitter Hooghart maakt korte metten met 'bewoners' huizen CLO-woningbouwproject

'De terreinen van de huizen zijn al geruime tijd overwoekerd met bos'


Personen aan wie woningen zijn toegewezen door de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO) en niets meer van zich laten horen, kunnen hun huizen kwijtraken. Zij kunnen zich tot 31 december melden bij de vakcentrale. Verschijnen zij niet, dan wordt de toewijzing ingetrokken. Het gaat om huizen op het CLO-woningbouwproject aan de Esperanceweg in het ressort Santodorp. 

'De terreinen van de huizen zijn al geruime tijd overwoekerd met bos, terwijl er meer dan honderd woningbehoeftigen bij de CLO staan geregistreerd. Ik wil de huizen aan andere mensen geven', zegt CLO-voorzitter Ronald Hooghart vandaag, donderdag 5 december 2019, in de Ware Tijd. Het gaat om ongeveer vijftien woningen.

De CLO heeft een omroepbericht laten uitgaan, maar de CLO-voorzitter heeft al eerder gedreigd om de huizen terug te nemen. 'Nu hebben de mensen een laatste kans', zegt hij.

De CLO begon enkele jaren geleden met het woningbouwproject. Er zijn ongeveer 160 kavels, waarop 147 huizen zijn gebouwd. De overige percelen zijn gereserveerd voor een speeltuin, winkels en andere voorzieningen. Een groot deel van de huizen is al bewoond.

Hooghart legt uit, dat de woningen zijn toegewezen aan geregistreerden die aan de voorwaarden voldeden. De financiële zaken werden daarna afgehandeld met de bank. De CLO heeft in juni vergaderd met de personen die in aanmerking zijn gekomen voor de percelen. Vele mensen klaagden toen over de wateroverlast in het gebied. Sommige straten verkeren hierdoor in slechte staat. 'Ik moet over percelen van andere mensen lopen om mijn huis te bereiken', klaagde een bewoner. Volgens Hooghart is er hieraan gewerkt.

Het project is voorzien van elektriciteit, maar niet alle huizen waren aangesloten. Hoewel er ook geen stromend water was, zijn sommige mensen in de woningen getrokken. De problemen met de nutsvoorzieningen behoren volgens de CLO-voorzitter tot het verleden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten