donderdag 5 december 2019

Orthea Riley eerste voetbalster uit Suriname die contract tekent bij Eredivisieclub Nederland

(Bron foto: Haaglanden Voetbal)
18-Jarige Riley tekende onlangs contract voor één jaar bij ADO Den Haag


De Surinaamse voetbalster Orthea Riley is de eerste voetbalster uit Suriname die een contract tekent bij een Eredivisieclub in Nederland. De 18-jarige tekende onlangs een contract voor één jaar bij ADO Den Haag met een optie voor nog een jaar. 

De aanvalster, afkomstig van SV Athena in Suriname, wordt gezien als een buitengewoon talent, dat nog volop in ontwikkeling is. ADO Den Haag heeft haar talenten erkend en biedt haar de kans om zich door te ontwikkelen tot een volwaardige profvoetbalster, schrijft Haaglanden Voetbal vandaag, donderdag 5 december 2019.

Winston Babel, trainer/coach en begeleider van Riley bij SV Athena: 'Orthea is een groot talent, ik was er van overtuigd, dat als zij de kans in Nederland zou krijgen dat het verkrijgen van een contract mogelijk is. In Suriname heeft Riley geen uitdagingen meer, bij het Surinaams nationaal team is zij de topscorer, zij is toe aan een volgende stap in haar voetbalcarrière.'

Riley zal komende week terug naar Suriname vliegen om de feestmaand met haar familie door te brengen. In januari keert zij terug naar Nederland en sluit zij zich weer aan bij haar nieuwe club ADO Den Haag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten