donderdag 5 december 2019

Poolse autoriteiten nemen twee ton cocaïne uit Colombia in beslag - Vier Colombianen, twee Polen en één Iraniër aangehouden

(Bron foto: Twitter)
'De grootste hoeveelheid drugs die afgelopen 30 jaar in beslag is genomen'


Poolse ambtenaren hebben twee ton cocaïne uit Colombia in beslag genomen ter waarde van ongeveer 2 miljard zloty ($ 517 miljoen, 467 miljoen euro), zei premier Mateusz Morawiecki donderdag 5 december 2019.

'Dit was de grootste hoeveelheid drugs die in de afgelopen 30 jaar in beslag is genomen', vertelde Morawiecki op een persconferentie, eraan toevoegend dat de veiligheidstroepen verschillende verdachten hebben aangehouden, waaronder vier Colombianen, twee Polen en één Iraniër.


Hij zei, dat officieren van de staatspolitie en belastingautoriteiten de 'nieuwste technologie' gebruikten om de drugs op te sporen. Morawiecki zei dat vier Colombianen, minstens twee Polen en een Iraanse man deel uitmaakten van de smokkelbende.


Hij onthulde geen andere details over de inbeslagname. Het hoofd van de Poolse veiligheidsdiensten, Mariusz Kaminski, zei dat de actie 'Europa heeft behoed voor een enorme golf aan cocaïne'.


(Suriname Mirror/Wiadomosci/The Associated Press/Polsatnews/Reuters/ Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten