donderdag 5 december 2019

Drillrapper Jay-Ronne Grootfaam (18) met een kapmes doodgestoken

'Moord gevolg van uitdagende drillraps tussen twee rivaliserende rapgroepen'


De begin september in Amsterdam-Zuidoost vermoorde drillrapper Jay-Ronne Grootfaam (18) is met een kapmes doodgestoken. Hij werd in zijn hals gestoken en stierf de volgende dag. Vandaag, donderdag 5 december 2019 staan de twee verdachten voor het eerst voor de rechter in een zogeheten pro-formazitting. Alexio F. (18) en Yamanney A. (20) worden door het Openbaar Ministerie verdacht van moord.

De advocate van F. vertelde, dat haar cliënt de geestelijke vermogens heeft van een 7- tot 11-jarige.



Tot grote schrik van de ouders van Grootfaam werden veel inhoudelijke details gegeven over de fatale aanval op 3 september. Die aanval duurde welgeteld zeventien seconden, deed de Officier van Justitie uit de doeken. De officier wist dat zo goed, omdat het hele incident op camerabeeld blijkt te staan. Het heeft de opsporingsdiensten veel informatie opgeleverd.

Op één persoon na is iedereen geïdentificeerd die betrokken was bij het drama.


Grootfaam wist dat hij zou worden aangevallen toen hij die avond de lift van de flat Florijn uitstapte. Hij hield ook een kapmes in zijn hand en dreef de vermoedelijke verdachte Yamanney A. naar achteren naar de uitgang. Grootfaam werd geraakt, zo blijkt uit afweerverwondingen op zijn handen. Maar, de plotselinge aanval van F. van achteren zag hij nimmer aankomen. Hij bedreigde andere mensen en was zelf ook het doelwit van bedreigingen.

De advocate van F. weersprak stellig dat haar cliënt die fatale messteek uitdeelde.'De officier is heel zeker van haar zaak, terwijl hij met een telefoontje naar binnen liep. Dat was geen mes. Voor mij staat niet vast dat hij de dader is.'

De Officier van Justitie bevestigde dat het gruwelijke voorval het gevolg was van uitdagende drillraps tussen twee rivaliserende rapgroepen.


Het erge, vond de Officier van Justitie, is dat dit muzikale fenomeen, overgewaaid uit Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, de dood van Grootfaam overstijgt. Na diens dood zijn er nota bene nieuwe raps opgedoken met nul respect voor het slachtoffer. 'Het conflict is zo diepliggend, dat het verlies van een mensenleven volledig uit het oog verloren wordt.'

(Suriname Mirror/De Telegraaf/AT5/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten