maandag 14 oktober 2019

Tyrone Spong levert VADA-bewijs van schone test

VADA informeert Spong bokser dat hij gevrijwaard is van doping gebruik

'Zoals ik altijd al heb gezegd, ben ik een schone vechter en de vorige resultaten waren onnauwkeurig of gemanipuleerd'


Tyrone Spong werd uit het debuut gevecht van de Oekraïener Oleksandr Usyk gehaald wegens vermeend doping gebruik, maar het heeft er alle schijn van dat er vals spel is gespeeld. De bokswedstrijd tussen Spong en Usyk werd afgeblazen, omdat de Surinaams-Nederlandse bokser beschuldigd werd van het gebruik van een verboden middel door anti-doping orgaan VADA, Voluntary Anti-Doping Association. 

Spong zou positief getest zijn op de stof Clomiphene, gebruikt als vruchtbaarheidsmiddel bij vrouwen, maar ook wordt gebruikt om het testosteronniveau bij mannen te verhogen.

Echter, Spong meldt vrijdagnacht op zijn Instagram-pagina dat er niets klopt van de bevindingen. VADA heeft de bokser in kennis gesteld dat hij gevrijwaard blijkt van doping gebruik.

'Ik heb zojuist bericht ontvangen van de VADA, dat mijn derde en laatste urinemonster genomen op 2 oktober negatief was voor alle verboden stoffen. Zoals ik altijd al heb gezegd, ben ik een schone vechter en de vorige resultaten waren onnauwkeurig of gemanipuleerd. Wie is hiervoor verantwoordelijk?', vraagt Spong zich af.




Een bericht gedeeld door Tyrone Spong (@tyrone_spong) op

'Het is een schande dat mij de kans is ontnomen. Zijn team wist dat ik een heel groot risico was en hem kon verwonden en een uitweg nodig had om totale schaamte te voorkomen. Er is me onrecht aangedaan en ik ben boos. Ik ben bereid om vanavond in het vliegtuig te stappen en morgenavond in de ring te stappen en verdomme !!'

De uitkomst van de test lijkt te bevestigen, dat er vals spel gespeeld moet zijn om Spong uit het gevecht met Usyk te dwingen. Spong staat bekend als een ware knock-out bokser, die een groot gevaar had kunnen opleveren voor het debuut van Usyk in de zwaargewicht divisie.

(Suriname Mirror/vechtsportinfo.nl/Worldboxingnews/boxen1.com/Instagram/ Boxing Scene/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten