maandag 14 oktober 2019

ABOP wil bij eventuele regeermacht na mei 2020 leiding over zeker twee ministeries

Hoofdbestuurslid Bee wil graag ministeries van RGB en OWT&C


De ABOP is niet tevreden met de aandacht die minder draagkrachtigen krijgen. Ze meent dat vooral bij gronduitgifte de onderlaag van de bevolking beter verdient. De partij wil bij eventuele regeermacht daarom het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). 

Parlementariër en hoofdbestuurslid Marinus Bee stelt maandag 14 oktober 2019 in de Ware Tijd, dat vooral mensen uit het binnenland een stiefmoederlijke behandeling krijgen in het grondbeleid. 'Als u goed kijkt, dan is het steeds de groep die occupeert en wij kunnen daarin verandering brengen.' De volksvertegenwoordiger zegt dat zijn partij een plan heeft om het grondvraagstuk structureel op te lossen. Hij benadrukt, dat een belangrijk deel van de bevolking in armoede leeft, omdat de mensen geen perceel hebben. Hij beschouwt grondbezit als een van de basiszaken voor ontwikkeling.

'De kiezers moeten weten, dat we ons niet zozeer richten op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Wij willen nu RGB. We gaan niet discrimineren, maar analyseren en in beeld brengen welke groepen een achterstand hebben. Die gaan we extra aandacht geven', zegt Bee.

'Alleen dan kan de armoede worden teruggedrongen. Nanga gron wi go feti armoede, want grond geeft zekerheid.'

De ABOP wil bij verkiezingswinst ook het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C). Kapotte wegen en slechte ontwatering die nu veel in de volksbuurten voorkomen, zullen volgens de partij dan tot het verleden behoren. Bee: 'Wij gaan voor werkgelegenheid zorgen. Maar, we gaan de sociaal zwakkeren ook financieel ondersteunen, daarom is scholing heel belangrijk. We gaan ze leren hoe ze met geld moeten omgaan.'

Bee stelt verder, dat zijn partij heeft bestudeerd hoe het onderwijsvraagstuk in het binnenland op te lossen. Hij noemt onderwijs de enige manier om de persoonlijke situatie van ieder mens te verbeteren.

Partijgenoot Edward Belfort is het met hem eens. Hij zegt, dat er bewust geen goed onderwijssysteem wordt geïntroduceerd in het binnenland om de mensen afhankelijk te houden van de regering. Hij vindt dat kiezers de ABOP genoeg zetels moeten geven zodat de partij sterk staat na de verkiezing van volgend jaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten