maandag 14 oktober 2019

Banco del Orinoco nv op Curaçao vermoedelijk in beroep tegen faillissementsvonnis

Banco Del Orinoco: Genoeg geldmiddelen om aan verplichtingen te voldoen


De in staat van faillissement verklaarde Banco del Orinoco nv, met Grupo Financiero Banco Occidental de Descuento (BOD) van Víctor Vargas als moederconcern, laat het er niet bij zitten en gaat vermoedelijk vandaag in beroep tegen het faillissementsvonnis dat door de Centrale Bank CBCS was verzocht, zo schrijft vandaag, maandag 14 oktober 2019, het Antilliaans Dagblad.

In dat vonnis staat, dat door de Centrale Bank slechts voor enkele honderdduizenden was getraceerd tegenover 1,5 miljard dollar aan verplichtingen. Op verzoek van de CBCS werd de noodregeling van 5 september een maand later, op 4 oktober, omgezet in faillissement van de op Curaçao gevestigde internationale bank van Venezolaanse origine.

Banco Del Orinoco en Grupo Financiero BOD verzetten zich hiertegen en zouden stellen dat er wel degelijk genoeg geldmiddelen zijn om aan de verplichtingen te voldoen.

Volgens verkregen informatie wil de instelling aantonen over 1,2 miljard dollar te beschikken; genoeg om te voldoen aan de 840 miljoen aan verplichtingen. Dit wil de bank aantonen aan de hand van bankafschriften van die ‘custodians’ ofwel effectenbewaarders: Farringdon, Welden en Vistra.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten