donderdag 10 oktober 2019

Suralco roept ex-werknemers zich te herregistreren inzake uitbetaling pensioen

Bedrijf wil geen problemen bij uitbetaling van het pensioen


Suralco wil problemen voorkomen die kunnen ontstaan bij de uitbetaling van het pensioen. Het bedrijf roept ex-werknemers daarom via de media op (zie hieronder) om zich te herregistreren tot uiterlijk 31 december, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 10 oktober 2019.


De oproep geldt alleen voor oud-medewerkers die recht hebben op het pensioen en dat nog niet ontvangen hebben. Het gaat om ongeveer zevenhonderd mensen die al dan niet de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt.

'In principe beschikken we over de informatie, maar er is gebleken dat delen van die informatie niet (meer) compleet zijn zoals adresgegevens en partnerinformatie. Wij proberen dus via deze actie een opschoning van de gegevens te realiseren', zegt Hans Petersen, managing director van Phenox Consultants, die belast is met de pensioenadministratie van Suralco. Hij wijst erop, dat deze personen geruime tijd geleden voor Suralco hebben gewerkt en zijn weggegaan voor het bereiken van hun pensioengerechtigde leeftijd. Door de jaren heen geven die mensen lang niet altijd alle wijzigingen door. Het gaat om werknemers die voor 1 januari 1976 uit dienst zijn getreden en 15 dienstjaren of meer hebben. Daarnaast moesten ze 45 jaar of ouder zijn toen ze uit de dienst traden.

Verder gaat het ook om een groep die voor 1 januari 1989 uit de dienst is gegaan en 10 jaar of meer werkzaam was bij Suralco.

De andere categorie bestaat uit de mensen die na 1 januari 1989 de maatschappij hebben verlaten en 5 dienstjaren of meer hebben. Tot nog toe hebben tientallen personen zich al gemeld met hun uittreksel en dat van hun partner, indien van toepassing. 'We verwachten nog meer registraties, aangezien het nog maar pas begonnen is', zegt Petersen.

Indien mensen zich aanmelden die de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, kunnen ze meteen hun pensioenaanvraag indienen. Personen die na hun pensioenleeftijd de uitkering aanvragen, zullen bijvoorbeeld het geld van de voorgaande maanden met terugwerkende kracht ontvangen. 'Zonder juiste contactgegevens kunnen wij niet tot betaling overgaan en verder is het zo dat iedere pensioengerechtigde zichzelf dient aan te melden.'

Er zijn ook mensen gekomen die niet tot de groep behoren. Het gaat veelal om personen die reeds pensioen ontvangen. 'Voor hen geldt deze herregistratie niet. Er is namelijk al een jaarlijkse herregistratie geweest voor die groep en dat is elk jaar van 1 januari tot 1 maart. Van hen hebben we dus al de correcte gegevens in de administratie.'Petersen wijst erop dat de herregistratie, die nu gaande is, vooralsnog een eenmalige actie betreft. 'Over een paar jaar zullen we zien of het wederom noodzakelijk is.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten