donderdag 10 oktober 2019

Russische ambassadeur Akopov brengt bezoek aan ministerie van LVV

(Bron foto: NII)
Mogelijk komt in november een Russische handelsdelegatie naar Suriname


De Russische ambassadeur Sergey Akopov heeft vandaag, donderdag 10 oktober 2019, samen met een delegatie van de Russische ambassade, gestationeerd in Brazilië, een bezoek gebracht aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). 'Ik vind het een eer om in Suriname te zijn en een bezoek te mogen brengen aan dit ministerie. Het is de eerste keer, dat zo'n officiële delegatie een bezoek brengt aan Suriname en daar ben ik trots op', sprak ambassadeur Akopov, volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII). 

Er is van gedachten gewisseld over eventuele gebieden van samenwerking. Eerder waren reeds gebieden van samenwerking en handelsbetrekkingen geïdentificeerd en was correspondentie op gang gekomen. Tijdens dit gesprek is nader ingegaan hierop en zijn afspraken gemaakt voor vervolgacties.

Akopov deed een voorstel om in november een handelsdelegatie naar Suriname te laten komen, om met de particuliere sector van gedachten te wisselen over samenwerking. Onder andere werden genoemd producenten van landbouw apparatuur, meststoffen en waterpompen. De afvaardiging zal een groep van 800 Russische producenten vertegenwoordigen.

De export van rijst is weer ter sprake gekomen. De delegatie vroeg naar  specificaties van de rijstsoorten die Suriname kan exporteren, om dit te kunnen voorleggen aan de Russische overheid zodat kan worden nagegaan welke soort en hoeveelheid kan worden afgenomen.

'We hebben een lange relatie met Rusland. President Bouterse heeft altijd aangegeven de banden met Rusland te versterken, nu zijn we reeds bezig stappen vooruit te zetten in de samenwerking', zei minister Rabin Parmessar.

De delegatie zal ook gesprekken voeren met het ministerie van Defensie, waarbij de minister van LVV voorstelde het te hebben over de bewaking van de economische zone. Ook met Staatsolie staat een gesprek op de agenda.

De delegatie overhandigde een dossier van bedrijven die worden aanbevolen om handelsbetrekkingen mee aan te gaan. Dit dossier zal worden bestudeerd door de minister en zijn staf en in een vervolg bijeenkomst komende zaterdag nader worden besproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten