donderdag 10 oktober 2019

Man (44) doet zich voor als ‘lukuman’ om vrouwen te verkrachten - Geen 'wasi',om boze geesten te verdrijven...

Slachtoffers (19, 24) door 'geneesheer' gechanteerd


Het Korps Politie Suriname meldt woensdag 9 oktober 2019, dat de 44-jarige W.S. zaterdag door de politie van het bureau Uitvlugt is aangehouden, verdacht van verkrachting van twee jonge vrouwen.

De twee vrouwen (19, 24) hadden kort voor de aanhouding aangifte van verkrachting tegen S. gedaan. Volgens verklaring van de vrouwen deed S. zich voor als een geneesheer (‘Lukuman’) die in hun verleden kon zien. Verder zei hij, dat ze hadden uitgelopen voor hun huidige partner, hetgeen toevallig op waarheid bleek te berusten. Hij hield ze voor dit niet te zullen verklappen aan hun huidige partner, indien zij seks met hem zouden hebben.

Om de 19-jarige vrouw te lokken benaderde S. haar partner met het verhaal dat hij de vrouw een ‘wasi’ moest geven om boze geesten te verjagen. Toen de 19-jarige eenmaal bij S. thuis was, bleek het niet om een wasi te gaan, maar wilde hij seks met haar hebben. De jonge vrouw weigerde dat, waarna de man haar voorhield, dat hij hetgeen zij uitspookte aan haar partner zou vertellen. Hierop heeft de verdachte meerdere malen vleselijke gemeenschap gehad met de vrouw.

Behalve de 19-jarige vrouw, onderging haar 24-jarige vriendin hetzelfde lot. De tweede vrouw nam haar 19-jarige vriendin in vertrouwen en vertelde hetgeen haar was overkomen. Daarnaast vertelde de 24-jarige vrouw het ook aan haar partner.

De partner, die in het ressort Munder woonachtig is, nodigde S., die een bekende van de familie is, uit. Bij die gelegenheid is de verdachte door de partner en een vriend mishandeld. Beide mannen zijn na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie van Munder ingesloten voor mishandeling. De twee vrouwen besloten toen aangifte van verkrachting tegen S. te doen.

Een derde slachtoffer, dat ongeveer op dezelfde wijze door S. seksueel is misbruikt, heeft een verklaring afgelegd bij de politie dat ook zij enkele jaren geleden door S. is misbruikt.

S., die een handlanger is geweest van een geneesheer, is eveneens in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten