donderdag 10 oktober 2019

President Bouterse roept bij viering Dag der Marrons op tot bezinning...

'We moeten terugblikken en de traktaten goed lezen'


President Desi Bouterse roept bij de viering van de Dag der Marrons op tot bezinning. Het staatshoofd zegt vandaag, donderdag 10 oktober 2019, in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII), dat het van belang is dat er data wordt vastgelegd over de totstandkoming van de vredestraktaten met de koloniale overheid. 

Bij de viering van dit feit vandaag is het volgens de president goed, dat de marrongemeenschap van het moment gebruik maakt om te bezinnen vanwaar zij komt, wat zij wil en hoe zij de toekomst tegemoet gaat. 'We moeten terugblikken en de traktaten goed lezen', aldus Bouterse, die zegt dat de afspraken die toen gemaakt zijn met deskundigen bekeken moeten worden om te komen tot dataverzameling.

De Dag der Marrons wordt voor de negende keer als een nationale feestdag gevierd.

Zoals jaarlijks het geval is, warden ook vandaag kransen gelegd bij het monument op het 10 Oktober-plein aan de Henck Arronstraat, daar vond een plengoffer plaats. Verder worden op verschillende locaties, waaronder in de Palmentuin, activiteiten ontplooid, terwijl het ministerie van Regionale Ontwikkeling ook een lijvig programma afwerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten