zaterdag 26 oktober 2019

Spoedoverleg ministers van Financiën Curaçao en Sint Maarten en gouverneurs

Kwestie rond Hushang Ansary - Ennia lijkt gespreks- onderwerp te zijn


De ministers van Financiën van de monetaire unie Curaçao en Sint Maarten hebben gisteren in Willemstad samen met de gouverneurs van beide landen een urgente vergadering gehad. Over het onderwerp kunnen volgens de Curaçaose minister Kenneth Gijsbertha (MAN) geen mededelingen worden gedaan vanwege het vertrouwelijke karakter ervan, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 26 oktober 2019.

Het ging echter zeer vermoedelijk onder andere over de kwestie rond Hushang Ansary, de Iraans-Amerikaanse eigenaar van Parman International en de lokale verzekeringsmaatschappij Ennia die sinds medio 2018 onder de werking van de noodregeling valt en in verband waarmee Ennia onlangs een aansprakelijkheidsprocedure - een megazaak waar een jaar lang door een groot team intensief aan is gewerkt - aanhangig heeft gemaakt.

En in het verlengde daarvan de omstreden bijeenkomst in Miami van Ansary en interim-president Bob Traa van de Centrale Bank CBCS. Dit blijkt toch niet enkel een ‘kennismakingsontmoeting’, zoals vorige week in een persbericht van de CBCS werd gemeld.



Volgens de Sint Maartense minister van Financiën, Perry Geerlings (United Democrats), had de meeting tot doel ‘informatie te verkrijgen van de aandeelhouder van Ennia’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten