zaterdag 26 oktober 2019

'Politie Curaçao heeft juist gehandeld in zaak moord op Dayanira Marcela Angelista Eisden'

(Bron foto: Facebook)
'Er is opgetreden volgens het draaiboek'


Direct na de moord op de 25-jarige Dayanira Marcela Angelista Eisden afgelopen dinsdag heeft minister van Justitie Quincy Girigorie een intern onderzoek ingelast om na te gaan of er binnen het korps is gefaald wat betreft de te volgen procedure in zo’n geval. Voorlopige bevindingen wijzen uit dat de politie juist heeft gehandeld. Dat heeft de minister tijdens een persconferentie aangegeven, aldus vandaag, zaterdag 26 oktober 2019, het Antilliaans Dagblad.

Girigorie liet weten, dat binnen het Korps Politie Curaçao (KPC) sinds de crime passionele in Santa Rosa vorig jaar, waarbij een vrouw is overleden, een draaiboek is geïmplementeerd over hoe de politie dient te handelen in een soortgelijk geval.

'De politie werd toen verweten niet voldoende te hebben gedaan om de moord te voorkomen', aldus Girigorie. 'We hebben toen een aantal processen geëvalueerd en zijn met een nieuw draaiboek gekomen.'

In dit draaiboek zijn twee belangrijke stappen opgenomen: er dient meteen naar de verdachte te worden gezocht en zolang de verdachte niet is gevonden, moet het slachtoffer middels Stichting Slachtofferhulp een veilige schuilplaats worden aangeboden. Beide stappen zijn in het geval van het slachtoffer van afgelopen dinsdag genomen, zo garandeert Girigorie.

Waarnemend korpschef Raymond Ellis legde uit. dat de politie op de hoogte was van de bedreigende situatie waarin het slachtoffer verkeerde.

De 23-jarige vrouw werd dinsdag doodgeschoten op haar balkon aan de Ordanansaweg door de vader (46) van haar drie kinderen. Afgelopen weekend was Dayanira al mishandeld en gestoken door haar ex.

Agenten moeten volgens vrouwenorganisaties, verenigd in een Aliansa, beter worden opgeleid om om te gaan met huiselijk geweld en misbruik en mishandeling van vrouwen en kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten