zaterdag 26 oktober 2019

Het Land Curaçao stuur een deurwaarder naar Sehos op dag vonnis in Kort Geding

'De overheid heeft dus gewacht tot na Kort Geding om over te gaan op incasso'



Op de dag van het vonnis, waarin het gerecht stelt dat het Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) onvoldoende zwaarwegend belang heeft in haar eis dat het Land haar schulden van 57,5 miljoen gulden kwijtscheldt, omdat er geen concrete dreiging is van incassomaatregelen, heeft het Land een deurwaarder naar de instelling gestuurd. Dat laat het ziekenhuis in een reactie op het deze week uitgesproken vonnis weten, zo schrijft het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 26 oktober 2019.

'De overheid heeft dus gewacht tot na het Kort Geding om over te gaan op de incasso van de boven aangegeven vorderingen op Sehos', zo wordt geconcludeerd.

Het Sehos reageert ook op de uitspraak van de rechter, dat er in het Kort Geding geen ruimte is om in te gaan op de vraag of de kwijtschelding gaat over de periode tot het moment waarop het Memorandum of Understanding (MoU) tot stand kwam of ook daarna. Want, zo wordt aangevoerd, ook daarna heeft Sehos door de schuld van het Land schade geleden.

Sehos: 'Het MoU is in september 2013 gesloten, met de gedachte dat het nieuwe ziekenhuis eind 2016 gereed zal zijn. Inmiddels is het drie jaar later en is het nieuwe ziekenhuis nog niet gereed. Sehos is niet verantwoordelijk voor deze vertraging, maar heeft als gevolg daarvan wel schade geleden, bijvoorbeeld vanwege onvermijdbare investeringen die in de periode 2017-2019 zijn gedaan, waar ten tijde van ondertekening van het MoU geen rekening mee is gehouden. (...)'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten