zaterdag 26 oktober 2019

Costa Rica start campagne om mensen te ontmoedigen selfies te maken met wilde dieren

(Bron foto: AFP)
'We willen voorkomen dat bezoekers dieren voeren, foto's maken en manipuleren'


Costa Rica lanceerde vrijdag 25 oktober 2019 een campagne om bezoekers van het land te ontmoedigen selfies te maken met wilde dieren, kondigde het ministerie van Milieu en Energie aan. 

'We willen voorkomen dat bezoekers dieren voeren, foto's maken en manipuleren', zei de vice-minister Pamela Castillo, terwijl zij de campagne startte.


Veel lokale en buitenlandse toeristen bezoeken de nationale parken van Costa Rica op zoek naar apen, luiaards of toekans. Gegeven dit, werd het Midden-Amerikaanse land het eerste ter wereld dat een nationale campagne lanceerde tegen 'wrede of ongepaste selfies met wilde dieren', zei het ministerie.

Volgens Castillo kan dit selfies makken met dieren 'stress en lijden' veroorzaken bij de dieren en zelfs toeristen in gevaar brengen, wat de campagne motiveerde, genaamd 'Stop animal Selfies' in het Engels, of 'Paren los selfies con animales'.


'De milieu- en toerismesector komen samen om deze praktijk te stoppen en een voorbeeld in de wereld te zijn, motiverend om direct contact en selfies met wilde dieren in gevangenschap of in hun natuurlijke habitat te vermijden wanneer er menselijke manipulatie is', zei het ministerie.

Uit onderzoek van de overheid blijkt, dat ongeveer 40% van de buitenlandse toeristen die Costa Rica bezoeken, de flora en fauna van het land willen ervaren. Meer dan een kwart van het land van Costa Rica wordt beschermd in nationale parken, natuurreservaten en reservaten.

Op de luchthavens en populaire toeristenplaatsen van Costa Rica hebben milieu- en toerisme-autoriteiten knuffeldieren als een schuldvrij alternatief geplaatst.

(Suriname Mirror/The Tico Times/La Republica/RFI/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten