vrijdag 6 september 2019

Zes Britten gearresteerd met ton cocaïne uit Suriname op Spaans jacht ‘Sy Atrevido'

Smokkelaars tijdens hele reis gevolgd door Spaanse en Britse politiediensten


Zes Britten zijn op heterdaad betrapt met bijna een ton cocaïne na een acht maanden durende operatie door de Spaanse en Britse politie. De groep werd gearresteerd voor de kust van Wales - op een jacht genaamd ‘Sy Atrevido’ - na een reis waarbij ze de Atlantische Oceaan overstaken van Spanje naar Suriname en vandaar naar het Verenigd Koninkrijk.


De Spaanse Nationale Politie werkte sinds december 2018 samen met de Britse NCA (National Crime Agency), toen twee van de activiteiten van de bende werden herleid tot Mallorca. Toen het jacht op het mediterrane eiland werd gekocht, stonden de vermeende smokkelaars al onder toezicht van meerdere autoriteiten.


De reis van 'Sy Atrevido' bracht de bood via Huelva, om collega-smokkelaars op te halen, vervolgens naar Tenerife waar de registratiemarkeringen van de boot werden verwijderd.

Ze werden gevolgd op hun tocht om de cocaïne op te halen in Suriname en volgden ze vervolgens terug naar het Verenigd Koninkrijk, waar de autoriteiten op 27 augustus aan boord van de boot gingen voor de kust van Wales.

Vervolgens werden alle zes opvarenden gearresteerd met in het bezit 950 kilo cocaïne. Twee mannen van 53 en 41 werden aan boord van het schip gearresteerd en blijven in hechtenis voor ondervraging.

Vier anderen - drie mannen van 23, 31 en 47 en een vrouw van 30 - werden gearresteerd in Liverpool en Loughborough,
allen Welsh.

(Suriname Mirror/The Olive Press/Twitter/NCA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten