vrijdag 6 september 2019

Vrouw (23) aangehouden verdacht van in brand steken woning

Verdachte is ex-vriendin van zoon hoofd- bewoner woning....


Het Korps Politie meldt donderdag 5 september 2019, dat de 23-jarige S.A. dinsdag is aangehouden door de politie van het bureau Santodorp op verdenking van brandstichting. De politie van het ressort Santodorp kreeg die dag omstreeks vijf voor half vier in de middag de melding van de brand op een woonadres in het ressort en deed het adres aan voor onderzoek. 

De ingeschakelde brandweer kon niet voorkomen dat het huis nagenoeg helemaal is uitgebrand. Ooggetuigen verklaarden aan de politie, dat zij de ex-vriendin van een zoon van de hoofdbewoner kort voor de brand bij de woning hadden gezien.

Dezelfde dag meldde de ex-vriendin S.A. zich op het politiebureau en gaf toe dat zij de woning in brand had gestoken. Zij heeft kranten en smeerolie gebruikt om de brand te stichten. Via een openstaand shutterraam heeft zij een gordijn in brand gestoken. Dat heeft ertoe geleidt dat de woning in de as is gelegd.

A. stichtte de brand, omdat zij niet tevreden was over de wijze waarop haar schoonvader bemiddeld had in de relatieproblemen tussen haar en zijn zoon. De woning in kwestie was uit hout opgetrokken en niet tegen brand verzekerd. Tijdens de brand waren de huisbewoners niet thuis. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is S.A. in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten