vrijdag 6 september 2019

Groot opperhoofd Aboikoni getraind in plantvermeerderingstechnieken

Een team van het ministerie van LVV op bezoek te Asindohopo

(Bron foto's: ministerie van LVV)

Het groot opperhoofd der Saramaccaners, gezeteld te Asidonhopo, is vandaag,vrijdag 6 september 2019, samen met zijn dorpsgemeenschap getraind in verschillende plantvermeerderingstechnieken. Momenteel is een team van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) op instructie van LVV-minister Rabin Parmessar de bevolking bewust aan het maken van de verschillende mogelijkheden in de agrarische sector, aldus het ministerie.

De leider der Saramaccaners vroeg in een formeel schrijven aan minister Parmessar ondersteuning ter ontwikkeling van het dorp.

Minister Parmessar heeft meteen een technische ploeg afgevaardigd, die de granman moet bijstaan in het opzetten van verschillende actiepunten ter ontwikkeling van de agrarische sector van het dorp.

De verschillende landbouw- en veeteeltdeskundigen zijn op dit moment bezig de gemeenschap te onderrichten. Nu zijn aan de orde de verschillende plantvermeerderingstechnieken. Het groot opperhoofd participeert zelf ook aan deze training en is zeer ingenomen met de wijze van overdracht vanuit het ministerie.

Later deze maand zal de minister een formeel bezoek brengen aan Aboikoni en het dorp. De minister geeft in een reactie aan de afdeling Voorlichting mee, dat dit slechts het begin is van wat er nog moet gebeuren in heel Suriname. 'Wij zijn in een rijdende trein gestapt, die de weg van ontwikkeling heeft gekozen voor land en volk, en daar wil ik 100% leiding aan geven.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten