donderdag 12 september 2019

'Suriname heeft de prijzen voor hotelaccommodaties in New York niet in de hand'

(Bron foto: NII)
'Dit zijn de normale en gangbare prijzen'


Suriname heeft de prijzen voor hotelaccommodaties in New York en met name Manhattan niet in de hand. Naar aanleiding van een gisteren in de Ware Tijd verschenen bericht dat vicepresident Ashwin Adhin voor de 74e jaarvergadering van de Verenigde Naties in New York een peperdure hotelkamer geboekt zou hebben, legt Miriam Mac Intosh, directrice van het ministerie van Buitenlandse Zaken, uit dat tijdens deze periode de druk op accommodaties in Manhattan toeneemt, aldus het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 11 september 2019. Daar maakt ook de vrije markt in Amerika gretig gebruik van door de prijzen op te schroeven. 

'De prijs schiet dan omhoog en dat heeft geen enkel land en geen enkele delegatie in de hand', zegt de directrice. 'Rekening houdend met de vrije markt in New York en met name in Manhattan, zijn dit de normale en gangbare prijzen.'

Mac Intosch legt uit, dat New York een van de duurste metropolen in de wereld is. De 193 landen die aan de algemene vergadering participeren, zijn grotendeels op hoog niveau aanwezig met delegaties van minimaal vijf man. Maar, er zijn ook delegaties van wel 50 tot 60 man zoals de VS, Frankrijk, China en Afrikaanse landen. De aanwezigheid van dit aantal gasten doet de druk op accommodaties in Manhattan toenemen, met het opschroeven van de prijzen tot gevolg.

De gemiddelde prijs in New York, buiten de week van de Algemene Vergadering van de VN is minimaal 250 Amerikaanse dollar. 'Maar, met de Algemene Vergadering van de VN en de druk op de accommodaties schiet de prijs omhoog en dat heeft geen enkel land en geen enkel delegatie in de hand.'

Suriname reserveert daarom van tevoren, waardoor ons land nog geen exorbitante bedragen hoeft neer te tellen. Volgens de directrice zijn dit realiteiten waarmee moet moeten omgegaan.

Vicepresident Adhin zal op 26 septembe in New York de Algemene Vergadering van de VN toespreken namens president Desiré Bouterse. Ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken maakt deel uit van de delegatie, terwijl de vicevoorzitter van de Nationale Assemblee Melvin Bouva voor een andere vergadering ook in New York zal vertoeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten