donderdag 12 september 2019

Spoedeisende Hulp bij Mungra Medisch Centrum officieel in gebruik genomen

(Bron foto's: Nationaal Informatie Instituut)
Nieuwe SEH moet medische zorg verder helpen verbeteren in het westen


Het district Nickerie beschikt nu over een gloednieuwe en uitgebreide Spoedeisende Hulp (SEH). Het lint voor de toegang tot dit nieuwe gebouw werd gisteren doorgeknipt. Deze dienst is ondergebracht bij het Mungra Medisch Centrum (MMC). De nieuwe Spoedeisende Hulp van het MMC moet de medische zorg verder helpen verbeteren in het westen van het land. 

'Het is een gespecialiseerde afdeling die erop gericht is ongeplande, dringende medische- en verpleegkundige zorg te verlenen aan patiënten met een acute aandoening of met zeer ernstige verwondingen', zei medisch directrice Xaviera Marica.


Volgens haar is met de internationale en regionale ontwikkelingen op het gebied van gezondheidszorg ook gewerkt aan een plan om de zorg te verbeteren bij de SEH van het MMC. In de oude situatie met één zaal werden alle patiënten gelijk behandeld, terwijl nu kinderen en vrouwen apart behandeld zullen worden van de mannen.

Marica: 'De opening van de nieuwe Spoedeisende Hulp is maar een begin. Het team van artsen, verpleegkundigen, en specialisten en andere medewerkers streeft naar kwalitatieve zorg aan de gemeenschap van Nickerie.'

Waarnemend directeur Ruben Seedo zei, dat de verouderde afdeling niet meer voldeed aan de hedendaagse eisen. 'Met de toenmalige accommodatie en faciliteiten konden wij nauwelijks de grote stroom van patiënten verwerken. De oude Spoedeisende Hulp had drie bedden en in de nieuwe situatie hebben wij er zes.'

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe vindt de bijdrage van het ziekenhuis bijzonder 'en mede dat maakt dat Nickerie na Paramaribo zich de tweede stad van Suriname mag noemen'. Ze is blij voor de wijze waarop het MMC kwalitatieve en preventieve zorg levert aan de mensen in het westen van het land en is ervan overtuigd dat de vernieuwde afdeling een behandeling zal bieden die zich kan meten met die in de landen in de regio en internationaal.

Arts Cleopatra Jessurun en verpleegkundige Joke Pelswijk hebben voortdurend gewezen op de noodzaak van vernieuwing en modernisering van de afdeling, bleek uit woorden van minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Vooraf kende het MMC een overvolle SEH. 'Vooral in het weekeind konden wij de drukte niet verwerken', zegt hij, in een terugblik op zijn tijd als directeur van het MMC. Ook hij zou volgens eigen zeggen reeds toen gewezen hebben op de noodzaak van een nieuwe Spoedeisende Hulp.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten