donderdag 12 september 2019

Kustwacht Caribisch Gebied onderschept barkje op weg naar Aruba met veel vis voor Arubaanse markt.

(Bron foto: Kustwacht Caribisch Gebied)
Kapitein heeft valse uitklaringspapieren uit Colombia

De vis aan boord werd afgekeurd, omdat deze niet goed werd gekoeld...


Het Rescue and Coordination Center (RCC) van de Kustwacht Caribisch Gebied heeft in de nacht van maandag op dinsdag een vaartuig, dat vanaf het zuiden richting Aruba voer, onderschept. Het RCC heeft naar aanleiding van de verdachte omstandigheden waaronder de boot voer een Metal Shark naar de boot gedirigeerd voor controle aan boord, zo bericht de Kustwacht woensdag 11 september 2019.

Het barkje, met de naam Huracan, werd door de Metal Shark naar Aruba begeleid om aan te meren. Gedurende een controle aan boord van Huracan bleek de kapitein valse uitklaringspapieren uit Colombia bij zich te hebben.

De kapitein kwam naar Aruba voor de vishandel en had aan boord veel vis voor de Arubaanse markt. Bij controle door de volksgezondheidsdienst werd de vis aan boord afgekeurd, omdat deze niet goed werd gekoeld waardoor het aan het rotten was. De autoriteiten hebben op basis van deze feiten de kapitein toegang tot Aruba ontzegd en verzocht hem het eiland te verlaten.

Bij vertrek werd de boot op de radar van de Kustwacht gevolgd, het RCC zag op een gegeven moment dat de boot zich omdraaide en weer richting Aruba voer. De kapitein meldde dat hij motorpech had en niet verder kon varen. De kapitein kreeg van de autoriteiten toestemming om de motor te maken, maar aan hem werd gemeld dat hij direct na het maken van de motor het eiland weer moest verlaten.

Bij de tweede poging van de boot om het eiland te verlaten heeft het RCC de Huracan in de gaten gehouden totdat deze zich buiten de territoriale wateren van Aruba bevond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten