donderdag 12 september 2019

Actrice Imanuelle Grives mag voorlopig haar Belgische cel verlaten

Grives werd opgepakt op festival Tomorrowland met hoeveelheid drugs


De Rotterdamse actrice Imanuelle Grives, die in België in voorarrest zat nadat er een grote hoeveelheid drugs bij haar werd aangetroffen, mag de behandeling van haar zaak op vrije voeten afwachten. Dat heeft de rechtbank in Antwerpen vandaag, donderdag 12 september 2019, besloten en bekendgemaakt. Wel moet Grives, die werd opgepakt op het festival Tomorrowland, 5000 euro borg betalen. Een verzoekschrift om haar voorlopig vrij te krijgen werd gehonoreerd. 

Enkele weken geleden bepaalde de rechtbank nog dat ze langer vast moest blijven.


De 34-jarige Grives had op Tomorrowland 1 gram cannabis, 5 XTC-pillen, 15 gram MDMA, 10 gram cocaïne en 2,3 gram ketamine bij. Bij de huiszoeking op haar tijdelijke verblijfadres in Rumst werden nog veel meer drugs gevonden: 77 XTC-pillen, 1,80 gram hasj, 11,20 gram cocaïne, 11,80 gram amfetamine, 9,80 gram ketamine, 3,85 gram MDMA, 178,90 gram GHB en 1,20 gram cannabis.

Haar advocaat bij de vorige pro-formazitting, Luc Debrouck, liet weten dat de actrice 'naïef' was geweest, zonder op details te willen ingaan. 'Dat komt aan bod tijdens de inhoudelijke zitting bij de correctionele rechtbank', liet hij weten. Eerder liet Grives weten zich te hebben willen ‘inleven in een een nieuwe filmrol’. Zover bekend stond er geen nieuwe rol gepland.


Haar eigenlijke advocaat Koen Vaneecke ontkende in ieder geval, dat ze zou hebben gehandeld om snel geld te pakken, en ook dat ze in opdracht van anderen zou hebben gehandeld. 'Het verhaal van de filmrol is ten dele een verklaring. De zaak is eenvoudig in de feiten, de reden waarom ze dit heeft gedaan is complexer. Het is bepaald geen doorsneezaak van een dealer zoals ik die vaak heb.'

De van oorsprong Surinaamse actrice speelde onder andere in de serie Celblok H de rol van de drugsgebruikende en roekeloze Dorien.



(Suriname Mirror/Gazet van Antwerpen/De Telegraaf/Twitter/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten