dinsdag 24 september 2019

Guyanese drugsbaron Shaheed 'Roger' Khan op borgtocht vrij

(Bron foto: Stabroek News)
Khan op borgtocht van $ 200.000 vrijgelaten na aflopen detentieperiode


De in de VS veroordeelde Guyanese drugsbaron Shaheed 'Roger  Khan, die vrijdagavond door de politie werd aangehouden, is weer op vrije voeten. Hij wordt in verband gebracht met de moord op politiek activist Ronald Waddell en bokscoach Donald Allison. 

Allison werd op 8 september 2005 doodgeschoten buiten de Ricola Boxing Gym in Agricola te Demerara. Waddell werd op 10 januari 2006 in zijn auto neergeschoten te Subryanville, Georgetown.
Khan's advocaat, Glenn Hanoman, bevestigt dinsdag 24 september 2019 in  Stabroek News, dat Khan op borgtocht van $ 200.000 is vrijgelaten. Dit nadat zijn detentieperiode van 72 uur was verstreken.

Khan arriveerde vrijdagavond op de Cheddi Jagan International Airport met een American Airlines-vlucht vanuit Miami, Florida. Bij zijn aankomst werd de 47-jarige onder zware politiebewaking afgevoerd. Khan kreeg niet direct de gelegenheid om zijn raadsman te zien.

Hanoman vertelde later dat zijn cliënt hem informeerde dat de politie hem had uitgelegd dat hij achter de tralies zou blijven. De veroordeelde werd ook ondervraagd over de moorden.

Zaterdag had Hanoman verteld, dat onderzoekers het interviewproces met Khan hebben afgesloten en hij heeft verklaard onschuldig te zijn.

Khan werd in 2006 in Suriname gearresteerd en door een Surinaamse veiligheidsdienst naar Trinidad uitgezet. Daar werd hij aangehouden op verzoek van federale autoriteiten in de Verenigde Staten op verdenking van (onder meer) drugshandel. In New York kreeg hij in 2009 15 jaar gevangenisstraf, maar die straf is nu deels, 10 jaar, uitgezeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten